På samme måde som det gælder dokumenter, er det som hovedregel den som har lavet billedet, grafen eller figuren der har den tilhørende ophavsret til dokumentert. Dette betyder eksempelvis af figurer taget direkte fra undervisningsbogen ikke kan benyttes i et dokument som bliver solgt uden samtykke af ophavsmanden.


Ophavsretten beskytter dog kun det oprindelige åndsværk, ikke de bagvedliggende idéer, fakta eller tanker omkring værket. Dette betyder at der ikke er tale om et brud på ejendomsretten, og at du godt kan sælge dokumentet, hvis du blot har ladet dig inspirere af en person, og formidler værket anderledes og laver det til dit eget. Her er man forpligtet til at angive ens kilder.


Hvis du ikke har gjort ovenstående, og blot benyttet grafen, billedet eller figuren, har du ikke ret til at tjene penge på andres arbejde. De personer som har produceret bogen (forfatter og forlag), har eksklusive rettigheder til alle tilhørende økonomiske fordele, og deres værk (eller dele af det) kan kun bruges, hvis de har givet tilladelse.